Русија позива на заједничку борбу против тероризма

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија након терористичког напада у Бечу позива да се уложе колективни напори у борби против тероризма, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Тема коју је Русија покретала и коју покреће дуги низ година – удруживање напора у борби против терористичке претње“, рекла је Захарова за „Русију 24“.

Она је подсетила да је руска страна о томе говорила много пута на платформама УН, Савету безбедности, Генералној скупштини, на међународним форумима и на највишем нивоу. Захарова је истакла да је то била тема у говорима руског председника Владимира Путина, као и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, представника руске владе, надлежних органа.

„Полазимо од тога да тај проблем треба третирати колективно, да се морају тражити колективна решења и да је само у таквом формату могуће постићи најефикаснији резултат, резултат који сви очекују, односно бескомпромисну борбу против међународног тероризма“, закључила је дипломата.

Синоћ се у Бечу догодио терористички напад који је извео 20-годишњак пореклом из Северне Македоније, који има и држављанство Аустрије, потврдио је министар унутрашњих послова Аустрије. Нападач је усмртио четири особе, а њега је полиција ликвидирала.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала