Руски посланик о међуверском миру: Запад треба да учи од Русије

© AP Photo / Alexander Zemlianichenko JrПразна улица поред зидина Кремља због увођења карантина у Москви
Празна улица поред зидина Кремља због увођења карантина у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф Комитета руске Државне думе за етничка питања Валериј Газајев је у позадини инцидената у Паризу и Ници препоручио западним колегама да активније користе искуство Русије у изградњи међуверског мира.
„Од памтивека су се у нашој земљи градили склади међурелигиозни односи, у којима су увек најважнији били принципи верске толеранције, милосрђа и помоћи ближњем. И данас наш устав одражава принципе узајамног поштовања, сарадње и неприхватљивост вређања верских осећања“, рекао је посланик.

Поред тога, према мишљењу Газајева, у Русији се увек уважава мишљење духовних вођа – на пример, поглавари традиционалних верских заједница чланови су саветодавних органа министарстава и ресора.

„Осуђујем сваку манифестацију екстремизма и тероризма. А страним земљама бих препоручио да усвоје успешно искуство Русије у изградњи међурелигиозног мира и слоге у земљи“, додао је Газајев.

У четвртак, 29. октобра, мушкарац наоружан ножем је код катедрале Нотр Дам у Ници усмртио три особе уз повике „Алаху акбар“. Полиција га је ранила, а затим одвела у болницу. Нападач је идентификован као двадесетједногодишњи азилант из Туниса који је недавно преко Италије дошао у Француску.

Прочитајте још:

 

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала