Ана Брнабић: Све више наших људи се враћа у Србију, привреда ће брже да расте

Пратите нас
Због ситуације у свету више наших људи се враћа у Србију и то не само из европских земаља већ и из Аустралије, Новог Зеланда и других удаљених земаља, изјавила је јутрос премијерка Ана Брнабић истичући да ће ти људи допринети још бржем расту српске привреде у наредним годинама.

Брнабићева каже да им држава већ помаже, заједно са организацијама у дијаспори, да добију посао у Србији или да наставе да раде за велике стране компаније као што су "Гугл", "Фејсбук" и слично и да је због тога већ разговарала са министарком за рад Даријом Кисић Тепавчевић како да се измене одређени закони како би се ти људи увели у легалне токове.

Она напомиње да је велика незапосленост у свету због пандемије, али да се наши људи враћају у Србију и због безбедности пошто се тренутно дешавају терористички напади у свету.

"Тако да ће Србија имати додатне људске капацитете који ће помоћи раст у 2021. и 2022. години", нагласила је Брнабићева гостујући на Првој, пренео је Танјуг.

Додаје да грађани могу да буду задовољни нашим новим министрима и да је, на пример, са министарком Кисић Тепавчевић имала састанак у петак и да је Дарија била веома спремна односно прочитала све законе и тражила и неке додатне планове владе за њен ресор.

Премијерка каже да је тај ресор задужен за доношење веома важног Закона о социјалним картама и да је циљ да то буде урађено у првих сто дана рада владе.

"Ми смо један тим заједно са председником Александром Вучићем и зато смо данас земља победник у економији, дигитализацији и реформи јавне управе, а не само у спорту", нагласила је Брнабићева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала