Аустријски министар: Сви који имају везе са нападима у Бечу су мигранти

Пратите нас
Сви који су умешани у терористичке нападе у Бечу су мигрантског порекла, рекао је аустријски министар унутрашњих послова Карл Нехамер.

Сви приведени у вези са терористичким нападом у понедељак имају мигрантско порекло, а неки су и страни држављани, рекао је Нехамер.

Говорећи на конференцији за новинаре, Нехамер је такође указао да су ухапшене особе старе од 18 до 28 година и да су под истрагом због сумње да су умешане у терористичку организацију. Полиција је раније известила да је најмање 14 људи у Аустрији приведено након рација на 18 одвојених локација.

Министар унутрашњих послова додао је да преко видео-доказа сведока потврђује теорију нападача из Северне Македоније који је „усамљени вук“, као и бруталност и окрутност којом су се напади догодили.

Нехамер је такође известио да су словачки званичници обавестили аустријску страну да је осумњичени за тероризам у Словачкој покушао да купи муницију, али да је „нешто пошло по злу“ и да се између аустријских агенција догодио „очигледан неспоразум“ након пријема обавештајних података.

„У последњих неколико сати изашле су на видело информације да је пре терористичког напада словачка служба БВТ имала информације да је нападач покушао да купи муницију“, рекао је Нехамер.

Нехамер је такође поновио да је нападач „савршено преварио аустријски програм дерадикализације“, што је довело до његовог превременог пуштања из притвора крајем прошле године.

У координисаном нападу који се десио у понедељак у главном граду Аустрије, четири особе су страдале, а преко десет је повређено, од којих су неки критично. Полиција је пуцала и убила двадесетогодишњег починиоца. Власти су напад прогласиле као терористички инцидент мотивисан исламистичким екстремизмом.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала