Бројне полицијске снаге Еулекса опколиле кућу перјанице ОВК-а, саслушање у соби /фото/

© Tanjug / Зоран ЖестићПрипадници Еулекса
Припадници Еулекса - Sputnik Србија
Пратите нас
Бројне полицијске снаге из јединице Еулекса од јутрос у шест сати опколиле су кућу Јакупа Краснићија у Приштини, али разлог за то још није познат, јављају извори Косова Прес. Чланови Краснићијеве породице изјавили су да је у току саслушање у соби.

Како наводи тај медиј, Еулекс и даље блокира пут на коме се налази Краснићијева кућа.

Јакуп Кранићи је један од главних личности ОВК, током рата био је на високом положају као портпарола ове терористичке организације. Обављао је високе функције као председник Скупштине Косова и министар у влади .

Тренутно се Краснићи налази на месту председника Националног савета Социјалдемократске иницијативе, пренео је Косово онлајн.

Приштинска Коха доторе је објавила да је вест потврђена из канцеларије специјалног тужиоца. Како је им је речено из те канцеларије, специјалне јединице се налазе на терену, изводе акцију уз помоћ косовске полиције.

"Више информација јавности ће бити прослеђено касније", наводи се у саопштењу канцеларије Специјалног тужилаштва.

Краснићијев адвокат Ариан Коци каже да то што косовска полиција и Еулекс претресају кућу његовог клијента, по налогу Специјалног суда, указује да је могуће да је потврђена оптужница против њега.

Коца сматра да је претрес непотребан и тврди да се до сада његов клијент одазивао позиву суда, преноси Косово онлајн.

"Врши се претрес, то је непотребни спектакл, до сада се свако јављао у Специјални суд. Није било потребе за оваквим спектаклом. Ово може бити потврда оптужнице, али не нужно", рекао је он.

​Породица Јакупа Краснићија саопштила је данас да су престрашени данашњим упадом Еулекса у њихову кућу, као и да се од јутрос Јакуп Краснићи налази у одвојеној просторији.

Краснићијев братанац Аријан рекао је за канал 10 да Јакупа од јутрос саслушавају у посебној соби, преноси Газета експрес.

"Од шест сати јутрос тероришу када су упали у кућу. Не знамо о чему га испитују. Не знамо колико ће ово трајати", рекао је он. пренео је Б92.

​Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала