Патријарх Иринеј и епископ Јоаникије позитивни на корону

© Sputnik / Александар МилачићПатријарх српски Иринеј
Патријарх српски Иринеј - Sputnik Србија
Пратите нас
Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије позитиван је на корона вирус, саопштено је из те епархије. Нешто раније стигла је вест и да је на корону позитиван српски патријарх Иринеј.

Из будимљанско-никшићке епархије навели су да је стигао позитиван резултат Пи-си-ар теста на вирус корону који је владики Јоаникију обављен у среду ујутру. У складу са тим биће ординирана адекватна терапија.

Владика је непромењеног општег стања са стабилним виталним параметрима.

„Приликом редовног вечерњег лекарског обиласка епископа Јоаникија, констатовано је да је владика непромењеног (уредног) општег стања, те да су сви физикални налази по системима у физиолошком опсегу. Витални параметри су стабилни (телесна температура, сатурација и крвни притисак), а његов субјективни осећај добар“, наведено је у саопштењу.

Патријарх Иринеј има корону

Да је вирусом корона заражен и српски патријарх Иринеј саопштено је такође вечерас. Патријарх је примљен у специјалну ковид болницу у Београду.

"У склопу редовне процедуре тестирања, а након епидемиолошке процене, учињено је Пи-си-ар тестирање на САРС КОВ2 којим је потврђено да је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј позитиван без симптома и одличног општег стања. Његова Светост је хоспитализован у КОВИД болници у Београду", наводи се у кратком саопштењу СПЦ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала