Кривокапић: Међу експертима у новој влади неће бити нико са посланичких листа

© AP Photo / Risto BozovicЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Мандатар црногорске владе Здравко Кривокапић потврдио је да међу експертима у новој влади неће бити нико са посланичких листа, пише подгорички Дан.

Кривокапић је, пише подгорички дневник, потврдно одговорио на питање да ли одлука о министрима експертима подразумева да се у кабинету неће наћи ниједан кандидат са било које посланичке листе на изборима.

С обзиром на раније постављене рокове, очекује се да Кривокапић за неколико дана изађе у јавност са списком министара и планом рада.

Такође, мандатар је раније поручио да ће нова влада, ако то буде изгласано, имати 12 министарстава, а за њега тај број има симболику и изгледа да га није случајно одабрао.

Истакао је да је то, како је рекао, "симболика 12 апостола, о којима нас је подучавао наш митрополит Амфилохије".

Ситуација са формирањем владе знатно је лакша након што је на састанку лидера владајуће коалиције са Кривокапићем прошлог петка начелно усаглашен концепт експертске владе.

Нову владу у парламенту подржаће три коалиције "За будућност Црне Горе", "Мир је наша нација" и "Црно на бијело", а очекује се и подршка Албанске исте, пренео је портал РТЦГ.

Према предлогу мандатара, влада ће имати само премијера, неће бити потпредседника, а очекује се да буде 12 ресора, што је шест мање у односу на садашњу владу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала