Легендарни Марадона успешно оперисан

© AP Photo / Raad AdaylehДијего Армандо Марадона
Дијего Армандо Марадона - Sputnik Србија
Пратите нас
Легендарни аргентински фудбалер Дијего Армандо Марадона успешно је оперисан у ноћи између понедељка и уторка, након што је утврђено постојање крвног угрушка на потезу између лобање и мозга.

Операција је трајала 80 минута, обављена је у Буенос Ајресу, а да је све прошло како треба потврдио је и Марадонин лекар Леополдо Дуке, преносе медији.

"Хематом на мозгу је успешно отклоњен. Дијего је одлично поднео операцију. Будан је. Све је у реду", казао је Дуке после операције.

Марадона ће после операције остати у болници. Пред њим је сада процес опоравка.

Вест да Марадона мора на операцију синоћ је обишла свет. Испред болнице Оливос у Буенос Ајресу, у којој се налази Марадона, окупили су се његови обожаваоци да му дају подршку.

Марадона је јуче примљен у болницу у Ла Плати, а први извештаји су били да је хоспитализован због стреса и депресије.

Аргентинац би требало да буде у изолацији, јер је један од његових телохранитеља заражен корона вирусом.

Он је, међутим, у суботу, дан након 60. рођендана, био на стадиону Гимнасије из Ла Плате, чији је тренер, али је после само неколико минута у очигледно лошем стању отишао кући.

Марадона је и раније имао здравствених проблема. Он је због срчаних и респираторних компликација повезаних са конзумацијом кокаина био у болници 2004. године, а потом је на Куби пролазио кроз процес рехабилитације. Годину касније ишао је на операцију како би смањио желудац, јер је имао проблема са тежином.

На клиници у Буенос Ајресу се 2007. године одвикавао од алкохола.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала