Порез за инфлуенсере: Да ли ће моћи да се прогледа кроз прсте

© SputnikТехнограм
Технограм - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Пореска управа Републике Србије средином октобра издала је саопштење у коме се наводи да су на основу података о уплатама из иностранства идентификована физичка лица која нису плаћала порез на приход. У позиву се нарочито истичу фриленсери, јутјубери, инфлуенсери, али и сви други  чија је делатност и зарада везана за давање услуга путем интернета.

Такође, у склопу уредбе најављен је и ретроактивни систем опорезивања у претходних пет година са затезном каматом у том периоду.  Поред тога, како се наводи, фокус за контролу је посебно стављен и на платне картице отворене у иностранству као што су „Skrill“, „Payoneer“, „Neteller” али и на рентирање станова путем онлајн-платформи.

Како се информисати о личном порезу за физичка лица? На кога се односи све овај порез и какве су реакције у јавности? Да ли ће постојати могућност да се појединим лицима са одређеном зарадом прогледа кроз прсте и какав се механизам користи у вршењу контроле?

О теми опорезивања прихода грађана на уплате из иностранства у емисији „Технограм” говори Милан Трбојевић, оснивач је и власник књиговодства „Књишки мољац” и покретач блога ФТ1П.

Технограм, гост – Милан Трбојевић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала