Цео регион обележава годишњицу смрти Милана Младеновића

© Фото : Архива Задужбине Милана МладеновићаМилан Младеновић и Митар Суботић Суба
Милан Младеновић и Митар Суботић Суба - Sputnik Србија
Пратите нас
У продукцији Задужбине Милана Младеновића, а у режији Ђорђа Марјановића, данас ће широм региона у различитим телевизијским програмима бити приказан документарни филм о Милану Младеновићу „Плажа вечног ветра“.

Филм „Плажа вечног ветра“ први пут ће бити представљен широј јавности, на неколико регионалних телевизијских станица и каналу Задужбине Милана Младеновића, поводом обележавања годишњице смрти славног уметника.

Сећање на Миланов живот, а не на смрт

„Ово је начин да се подсетимо Милановог живота и дела без велике патетике. Славимо заправо Миланов живот, а не његову смрт“, каже за Спутњик управитељ Задужбине Милана Младеновића Никола Јовановић.

У филму је коришћена архива ВХС снимака насталих током боравка Милана Младеновића и Митра Суботића Субе у Бразилу током снимања култног албума „Angel’s breath“.

„Материјал представљен у филму није до сада виђен. Налазио се на ВХС касети у власништву Маје Маричић и срећан сам што смо успели да га спасимо. Не само тај материјал, већ и снимке за спот песме ’Метак‘ са албума ’Angel’s breath‘, који је Милан са Субом снимио у Бразилу“, изјављује Никола Јовановић.

У продукцији Задужбине Милана Младеновића, а у режији Марије Вукић, до сада необјављен материјал искоришћен је 26 година касније за екранизацију песме „Метак“, а остали материјали представљени су у филму који ћемо вечерас премијерно гледати.

Премијерно и одломци из дневника

„То је приватна архива којa представља како је настао албум ’Angel’s breath‘, као и Миланове и Субине путешествије по Бразилу. Она показује и тренутак како настаје песма ’Praia Do Ventu Eternu‘, односно ’Плажа вечног ветра‘ по којој је назван документарни филм“, тврди Јовановић и додаје да филм показује Милана и његовог сарадника у другачијем, релаксиранијем светлу.

© Фото : Архива Задужбине Милана МладеновићаМилан Младеновић током боравка у Бразилу
Цео регион обележава годишњицу смрти Милана Младеновића - Sputnik Србија
Милан Младеновић током боравка у Бразилу

Слику прате одломци из Милановог дневника који је тада водио, а посебно дирљиви тон овој филмској причи даје нарација Светозара Цветковића.

Филм Ђорђа Марјановића биће приказан вечерас у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Хрватској, а биће доступан и на Јутјуб каналу Задужбине Милана Младеновића.

© Фото : Ахрива Задужбине Милана МладеновићаФилм ће бити емитиван 5. новембра у четири земље: Србија (РТС 3 – 21.55), Босна и Херцеговина (АТВ Бања Лука – 17.20 и ТВ Сарајево – 17.40), Црна Гора (Прва ТВ 20.10 и 23.30) Хрватска (ЦМЦ ТВ – 19.15 и Југотон – 19.15)
Цео регион обележава годишњицу смрти Милана Младеновића - Sputnik Србија
Филм ће бити емитиван 5. новембра у четири земље: Србија (РТС 3 – 21.55), Босна и Херцеговина (АТВ Бања Лука – 17.20 и ТВ Сарајево – 17.40), Црна Гора (Прва ТВ 20.10 и 23.30) Хрватска (ЦМЦ ТВ – 19.15 и Југотон – 19.15)

Милан Младеновић рођен је 21. септембра 1958. у Загребу, а преминуо је на данашњи дан, 5. новембра 1994. године у Београду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала