Долар тоне све дубље

CC0 / Pexels / Долари
Долари - Sputnik Србија
Пратите нас
Долар је данас потонуо још дубље према корпи ривалских валута и на путу је да забележи највећи тродневни пад од марта, када је корона пандемија подстакла распродају на берзама, док су тржишни актери усредсређени на исход седнице Федералних резерви, које би могле да наговесте веће подстицаје.

На валутним тржиштима се такође помно прате дешавања везана за председничке изборе у САД, који су одржани у 3. новембра, а чији је исход и даље неизвестан јер се гласови још увек броје.

Доларски индекс, који мери вредност америчке валуте према корпи шест водећих ривала, пао је данас за 0,7 процената на 92,71 поена, на најнижи ниво у последњих више од недељу дана, извештава Ројтерс, преноси Танјуг.

Долар је укупно ослабио у последња три дана 1,4 одсто, што је његов највећи тродневни пад од марта, према подацима Рефинитива.

С друге стране, неки од највећих добитника на данашњем трговању су валуте које су последњих година биле под притиском због протекционистичке политике америчког председника Доналда Трампа, при чему је кинески јуан накратко забележио према долару највиши ниво у последњих више од две године.

Евро је скочио за 0,9 одсто према америчкој валути, на преко 1,18 долара, а британска фунта се приближила нивоу од 1,31 долара, након што је Банка Енглеске повећала програм куповине обвезница.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала