„Марш особа са (не)ограниченим могућностима“ у Минску завршен хапшењима

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаУчесник протеста белоруске опозиције носи заставу
Учесник протеста белоруске опозиције носи заставу - Sputnik Србија
Пратите нас
Неколико особа је ухапшено и одведено у полицијске станице због учешћа у недозвољеним протестима опозиције у Минску, саопштила је прес-служба полицијске управе градског извршног комитета Минска.
„Неколико особа је ухапшено због учешћа у неодобреном масовном окупљању“, пренела је прес-служба.

Полицијска управа је такође упозорила грађане на неприхватљивост кршења закона и позвала да не подлежу одговарајућим позивима на Телеграм-каналима, подсетивши их на предвиђену законом одговорност и за кршења и незаконите радње.

На Тргу Независности у белоруској престоници током дана се окупило око 70 особа са инвалидитетом, како би учествовали у шетњи против политике актуелних власти. Организатори акције су протест назвали „Марш особа са (не)ограниченим могућностима“. Они су прошетали центром Минска. Акција је завршена „ланцем солидарности“ дуж Авеније Независности. 

Подсетимо, председнички избори у Белорусији одржани су 9. августа. Централна изборна комисија саопштила је да је на изборима победио Александар Лукашенко. Белоруска опозиција не признаје те резултате и сматра да је победница Светлана Тихановска. Ни Брисел не сматра Лукашенка за легитимног председника. Од 9. августа у Белорусији трају протести против изборних резултата.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала