Москва се нада да ће Америка избећи масовне нереде после избора

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаЗахарова: Надамо се да ће после избора у Америци завладати здрав разум
Захарова: Надамо се да ће после избора у Америци завладати здрав разум - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва се нада да ће амерички председник бити изабран у складу са уставом САД, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Надамо се да ће правни механизми, који тренутно постоје у САД, омогућити да се одреди будући председник земље у потпуности у складу са америчким уставом и, што је најважније, да се избегну масовни нереди у земљи“, истакла је Захарова.

Притом је истакла да је избор председника „искључиво право америчких грађана, који заслужују да се њихови гласови уваже како ваља“.

Захарова је додала да Москва пажљиво прати ток председничких избора у САД.

„Пажљиво пратимо сумирање резултата избора који су одржани у САД. Колико видимо, победник још није одређен, кандидати су изједначени, минимална је разлика у гласовима“, рекла је она.

Такође је истакла да су у Москви обратили пажњу на то да су и „Доналд Трамп и Џо Бајден сигурни у своју победу“.

Захарова је подсетила да је актуелни председник Доналд Трамп јавно говорио о могућим фалсификовањима резултата избора и намери да покрене судски процес у низу савезних држава, где су му прелиминарни резултати избора сумњиви.

„Узимајући у обзир те околности, треба очекивати да се поступак утврђивања резултата може отегнути“, закључила је дипломата.

Амерички председнички избори су завршени, а у току је пребројавање гласова. У трци су два кандидата за Белу кућу, председник САД Доналд Трамп кога предлажу републиканци и Џо Бајден испред демократа.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала