Посланица Думе: То што се десило Тачију лекција за све америчке послушнике

Пратите нас
Чланица Комитета руске Думе за међународна питања Јелена Пањина коментарисала је оставку косовског председника Хашима Тачија након што је суд у Хагу потврдио оптужницу против њега констатујући да је он, након зближавања Русије и Србије, постао „токсични капитал“ својих америчких газди које су пожуриле да га се ослободе.
„Оно што се догодило с Тачијем је лекција за све америчке послушнике који су до одређеног времена наивно убеђени у сопствену нерањивост“, рекла је Пањина.

Према њеним речима, за стравичне Тачијеве злочине одлично се знало пре 20 година, али њега нису дирали све ово време јер су, после отцепљења Косова од Србије, његови борци „били потребни ради застрашивања Срба преосталих у покрајини и ради притиска на Београд“.

„Ипак, у ситуацији када је Србија почела да се зближава са Русијом, а Вашингтон на све начине настоји то да онемогући, Тачи је постао ‘токсични капитал’ од којег газде журе да се избаве“, рекла је Пањина.

Према њеним речима, овако нешто било је тешко замислити у време прозападно оријентисаних власти у Србији.

„Тек је спремност српских власти да развија везе са Русијом и да води вишевекторску политику натерало Вашингтон да покаже бар минимално поштовање према Србима и да престане да штити једног од најгорих учесника крваве балканске кланице 90-тих година“, закључила је Пањина.

Суд у Хагу је раније данас потврдио оптужницу за ратне злочине против председника привремених приштинских институција Хашима Тачија, који је поднео оставку на ту функцију. У Хаг је отишао добровољно.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала