Трампова битка пред судовима: Победа у Пенсилванији, порази у Џорџији и Мичигену

© AP Photo / Brian IngangaДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Доналд Трамп извојевао је битку пред државним судом у Пенсилванији, где је наложено да се одвоје одређени гласачки листићи у којима недостају подаци о идентитетима бирача. Пред судовима у другим савезним државама, међутим, жалбе Трампове кампање нису прошле.

У једној од кључних држава за председничке изборе, Пенсилванији државни суд наложио је изборним одборима да одвоје одређене гласачке листиће у којима недостају подаци о идентитету бирача и да их за сада не броје, док се не донесе коначно законско решење.

Те податке објавио је новинар и бивши адвокат Џон Крузел.

🚨BREAKING: Trump campaign notches WIN in PENNSYLVANIA state court 

Међутим, суд Џорџије одбацио је жалбе изборног штаба Доналда Трампа, који је тврдио да су помешани листићи бирача који су се изјаснили поштом на време и са закашњењем, преноси телевизијска станица „Фокс њуз“.

Жалба се заснивала на тврдњи посматрача којем се учинило да је дошло до мешања листића.

Државни судија у Џорџији је рекао да нема доказа да се то догодило.

„Нема доказа да су се мешали гласови у Чатам округу, односно, да је изборна комисија прекршила закон“, рекао је судија.

Ројтерс је пренео и да је изборни штаб Доналда Трампа изгубио спор и пред судом у Мичигену.

Трампов штаб је тражио да се заустави гласање у овој америчкој савезној држави, међутим, државни судија Мичигена је одбацио жалбу.

Америчке медијске куће (Фокс њуз, Си-Ен-Ен, Ен-Би-Си...) су прогласиле Бајдена победником у Мичигену са освојених више од 50.6 одсто гласова, док је Трампу припало 48.8, на основу 99 одсто пребројаних гласова.

Из Трамповог изборног штаба понављају да су на изборима уочене бројне нерегуларности не били против кандидат Џо Бајден добио избворе.

"Количина превара пријављена у Пенсилванији, Мичигену, Невади, Џорџији и Висконсину је нестварнаЊ, навео је Ерик Трамп, син председничког кандидата Доналда Трампа који је позвао да се пријаве неправилност уз чињенице и доказе.

​Поште САД два пута да прегледају да ли стижу гласови

Америчко државно судство је данас наложило да се два пута дневно прегледају поште како би се што пре примили гласачки листићи који су послати у финишу избора, пренео је Ројтерс.

Неке државе, укључујући Неваду и Северну Каролину, сада пребројавају гласове који су стигли поштом дан након избора одржаних у уторак.

Због кашњења у испоруци гласачких листића, адвокати су у жалби написали да је пошта изборној комисији испоручила око 150.000 гласачких кутија дан након избора, "иако је између 8.000 и 9.000 кутија послато још у недељу."

Окружни судија у САД Емет Саливен је наложио да поште морају два пута дневно да прегледају да ли су гласови стигли, како би се кутије испоручиле изборној комисији истог дана.

Судија Саливен је и раније апеловао на пошту да уради све што је могуће да се гласови испоруче пре истека рока.

© SputnikВиџет за америчке изборе за инжект
Трампова битка пред судовима: Победа у Пенсилванији, порази у Џорџији и Мичигену  - Sputnik Србија
Виџет за америчке изборе за инжект

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала