„Кућа страве“ на Сицилији: Старце поливали хладном водом, везивали их голе и неопране за кревет

CC0 / pixabay / Уклети замак, духови
Уклети замак, духови - Sputnik Србија
Пратите нас
Старачки дом на периферији Катаније, центра италијанске регије Сицилија, полиција је описала као „кућу хорора“ за тридесетак њених станара, особа између 80 и 90 година, пише „Фанпејџ“.

Старци су поливани хладном водом, остављани голи на поду или кревету, неопрани, кажњавани везањем за кревет или сто, хигијенски сасвим запуштени, са ранама од декубитиса које нису лечене и заражени шугом.

„Никаква самилост, никаква помоћ. Напротив, запослени су се смејали позивима за помоћ немоћних стараца“, пише у извештају полиције чије делове преноси портал.

Полиција је открила „кућу хорора“ случајно, након што је прегледан телефон једне од запослених у којем је било десетине узнемирујућих снимака малтретирања станара дома.

Након тога постављене су микро-камере које су само потврдиле и документовале случај.

Старци су спашени, а власник и управник старачког дома су под истрагом, као и део запослених за које постоје докази да су учествовали у малтретирању стараца.

У Италији има више од 16 милиона особа које су старије од 65 година.

На северу, индустријски боље развијеном делу Италије, старији чланови породице се традиционално смештају у старачке домове.

Међутим, старачки дом је често привилегија коју себи не могу сви приуштити јер кошта најмање у висини једне просечне плате, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала