Азербајџан: Приморали смо Јермене на повлачење

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаЈерменски војник самоодбране Нагорно-Карабаха стоји испред топа у граду Мадагис где су ескалирали сукоби са Азербејџанцима.
Јерменски војник самоодбране Нагорно-Карабаха стоји испред топа у граду Мадагис где су ескалирали сукоби са Азербејџанцима. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Азербејџана саопштило је да су оружане снаге Јерменије биле принуђене да се повуку након што су претрпеле велике губитке и у живој сили и када је реч о војној техници, и то на више фронтова у Нагорно-Карабаху.

Како се наводи, током ноћи борбе су настављене различитиим интензитетом и настављене су и данас.

„Азербејџанска војска контролише сву ситуацију на свим фронтовима“, наглашавају из војног ресора Азербејџана.

Истовремено, званични Баку оптужио је Јереван да је током ноћи прекршио режим прекида ватре и да је гранатирао положаје азербејџанских снага на државној граници између те две земље, иако не наводи да ли је у тим нападима било жртви.

Са друге стране, власти Нагорно-Карабаха тврде да је током ноћи азербејџанска војска напала главни град те непризнате републике, као и место Шуши недалеко од контакт линије.

„Услед напада на Шуши запалило се неколико стамбених објеката, а у тим нападима троје цивила је погинуло“, наводе власти Карабаха.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала