Путин и председник Аргентине о економији и руској вакцини против вируса корона

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са аргентинским колегом Албертом Фернандесом о сарадњи две земље у борби против вируса корона и економији.

Како је наведено у саопштењу Кремља, разговор је вођен на иницијативу аргентинске стране.

„Потврђена је опредељеност за даљи развој узајамно корисне сарадње између Русије и Аргентине у свим правцима, укључујући трговинско-економску област“, наводи се у саопштењу.

Како је истакнуто, посебна пажња посвећена је борби против вируса корона и размотрена је перспектива реализације договора о испорукама руске вакцине „Спутњик V“ у Аргентину.

У Аргентини ће вакцинација против вируса корона руском вакцином бити бесплатна, а Фернандес је тражио да Аргентина добије вакцину што пре.

Помоћница председника Сесилија Николина је недавно рекла да ће вакцинација против вируса корона бити највећа кампања у историји Аргентине. Према њеним речима, земља не преговара само о добијању вакцине из Русије, већ и сарађује са компанијама „Астра Зенека“ и „Фajзер“.

Сам Фернандес је раније саопштио да би Аргентина у децембру-јануару могла да добије од Русије 25 милиона доза вакцине против вируса корона „Спутњик V“. Како је рекао, примиће руску вакцину када буде доступна за остале грађане земље.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције ковид 19, коју је развио Научни институт „Гамалеја“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала