Трамп: Резултат у Пенсилванији променило је на десетине хиљада незаконитих гласова

© REUTERS / CARLOS BARRIAДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп навео је да је стигло на десетине хиљада незаконитих гласова који су променили резултат у Пенсилванији.

Трамп је поново критиковао то што су поједине државе примале гласачке листиће поштом по затварању биралишта 3. новембра. Он је навео да су такви гласови незаконити, да су драстично променили резултате избора у тим државама, што тек треба да буде озваничено, написао је на Твитеру.

​Амерички председник обрушио се на власти Пенсилваније да су спречиле посматраче из његовог изборног тима да присуствују бројању гласова, због чега је, како тврди, изгубио предност коју је у тој држави имао над противкандидатом Џоом Бајденом.

Трамп је написао како су власти Пенсилваније одбиле посматраче, а да су се онда „догодиле лоше ствари унутар“ бирачких места током бројања гласова.

​Трампов тим затражио је да се заустави бројање гласачких листића који су стигли поштом после затварања бирачких места, називајући их незаконитим.

Оптужио је и Демократе за изборну крађу, којом је, како тврди, преокренут резултат у корист Џоа Бајдена у више америчких држава, као што су Пенсилванија, Мичиген и Џорџија.

Државни званичници одбили су такве тврдње, али је Трампов тим поднео жалбу Врховном суду САД, са захтевом да се „заустави бројање незаконитих гласова“.

Врховни суд је наложио привремено одвајање гласачких листића који су стигли по затварању бирачких места у Пенсилванији, док суд не донесе коначну одлуку.

Трамп је навео и да ће се његов правни тим борити за поновно пребројавање гласова у „државама где се догодила крађа“. Једна тужба коју су поднели у Мичигену одбачена је због недостатка доказа.

Међутим, власти Џорџије иницирале су поновно пребројавање гласова због изузетно мале разлике између два кандидата.

© SputnikВиџет за америчке изборе за инжект
Трамп: Резултат у Пенсилванији променило је на десетине хиљада незаконитих гласова - Sputnik Србија
Виџет за америчке изборе за инжект

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала