Украјина: Напад ватреним оружјем на зграду почасног конзулата Азербејџана

© Fotolia / Lester120Харков, град у Украјини, панорама
Харков, град у Украјини, панорама - Sputnik Србија
Пратите нас
У украјинском Харкову ноћас је пуцано на зграду почасног конзулата Азербејџана, а у инциденту нема повређених, саопштила је Спутњику прес-служба азербејџанског Министарства спољних послова.
„У ноћи између 6. и 7. новембра око 02.30 часова (по локалном времену) на зграду почасног конзулата Азербејџана у Харкову пуцано је из ватреног оружја. Испаљено је шест метака у правцу врата и прозора зграде. Нико није повређен, пошто ноћу у згради није никога било. Камере су снимиле два нападача“, саопштила је прес-служба.

Полиција је покренула истрагу.

„С обзиром на провокације радикалних јерменских снага које су усмерене против дипломатских представништава Азербејџана у иностранству, напад на наш почасни конзулат у Харкову треба да се размотри у контексту тих претњи. Одлучно осуђујемо опасне по живот нападе радикалних јерменских снага на азербејџанске дипломате у иностранству, као и на чланове локалне азербејџанске заједнице“, саопштило је Министарство спољних послова у Бакуу, истичући да ће азербејџанска страна сарађивати са полицијом како би се кривци казнили.

Како наводи локални лист „Депо. Харков“, које се позива на прес-службу локалне полиције, за почињено кривично дело прети казна затвора од три до седам година.

Шеф Националне полиције Украјине Игор Клименко је рекао да ће украјинска полиција након инцидента у Харкову појачати заштиту званичних представништава Јерменије и Азербејџана на територији земље.

„Полиција ће у најскорије време узети под заштиту сва званична представништва Азербејџана и Јерменије. Позивамо све, а посебно представнике дијаспоре, држављане обе земље који се налазе у Украјини, да буду толерантни. Полиција усмерава све напоре на то да спречи међуетничке сукобе на територији наше земље“, рекао је Клименко, истакавши да ће полиција учинити све да ухапси одговорне за напад на зграду азербејџанског почасног козулата.

Прочитајте још:

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала