Вучић саопштио: Недеља ће бити најтежи дан

© TARA RADOVANOVICАлександар Вучић обилази раднике треће смене
Александар Вучић обилази раднике треће смене - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић обишао је раднике у трећој смени и радове на изградњи нове ковид болнице у Војном комплексу "Земун економија" на Батајничком друму у Београду. Вучић је саопштио да ће недеља бити најтежи дан за Србију и да очекујемо више од 3.000 заражених.

"Сутра ће бити најтежи дан за нас, судећи по овоме какви су подаци до 22 сата. Болнице су нам препуне, али градимо нове болнице. Радимо све што можемо, за 24 дана треба да завршимо све",  рекао је председник аплаудирајући радницима.

"Вечерас до 22 часа имамо 1.500 заражених. Очекујемо да ће сутра бити преко 3.000",  рекао је Вучић.

Нова ковид-болница имаће капацитет од 1.000 кревета, а са површином од 18.000 квадратних метара биће најзначајнија и највећа болница за лечење пацијената оболелих од ковида у нашој земљи.

Упитан да ли се види "светло" и назнака пада заражених, Вучић је рекао да "светла нема", да је лошији проценат заражених и да је заражен већи број људи.

"Да сте ме питали јуче, можда бих рекао да се надам, али, посто сам опрезан, чекам три дана да се покажу бољи резултати, трећи дан нисам дочекао. Данас је горе него јуче, вечерас је горе него синоћ", рекао је Вучић новинарима приликом обиласка радова на изградњи ковид болнице у Батајници.

Он је навео да су се он и премијерка Ана Брнабић борили да убеде чланове Кризног штаба да се не уводе додатне мере, не зато што је против оштријих мера, већ да би се сачувала економија.

Не би га, каже, занимали евентуални протести због нових мера, јер га пре свега и највише занимају животи људи.

"Морамо да бринемо како ћемо да исплатимо плате и пензије. Како ћемо да исплатимо плате, пензије, људи чекају, иако се мање ради него раније, да имају веће плате и пензије, од чега? Узмите мотке, удрите ме у главу, али од чега", упитао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала