Бајденов тим тражи да га надлежно тело призна за изабраног председника

© AP Photo / Andrew HarnikЏо Бајден, обраћање нацији из Чејс центра у Вилмингтону у држави Делавер
Џо Бајден, обраћање нацији из Чејс центра у Вилмингтону у држави Делавер - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници изборног штаба Џозефа Бајдена упутили су Администрацији општих служби (независна агенција америчке владе, ГСА) захтев да Бајден буде признат за изабраног председника Америке, јавља ТВ Фокс њуз.

У захтеву се наводи да је победа демократа „добила независну потврду“ и да зато та институција  „без одлагања треба да призна Џозефа Bајдена и Камалу Харис за изабраног председника и потпредседника“.

„Национална безбедност и економски интереси САД зависе од тога да ли ће влада показати јасно и без одлагања спремност да испуни вољу америчког народа и изврши предају власти вез проблема“, наводи се у захтеву.

Како су раније објавили медији, шефица поменутог тела Емили Мерфи одбија да призна Бајдена за победника на изборима и то онемогућава да почне прелазни период у земљи.

„Политико“ пише да док Мерфи не призна Бајдена за председника његов тим не може да добије приступ владиним финансијским ресурсима и да почне рад са федералним институцијама.

Бајден је у недељу прогласио своју победу на изборима, након што су то урадили и амерички медији, а актуелни председник Трамп је узвратио да је далеко од тога да су избори завршени и да ће правду тражити на суду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала