Баку: Непријатељ се повлачи; Карабах: Касетним бомбама на Степанакерт /видео/

© Sputnik / Илья ПиталевЕксплозије на југу Степанакерта
Експлозије на југу Степанакерта - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Азербејџана саопштило је да су јерменске оружане снаге претрпеле губитке и повукле се на неким деловима фронта у Нагорно-Карабаху. У Карабаху кажу да је азербејџанска војска испалила неколико ракета у правцу Степанакерта.
„Борбене операције настављене су главним делом на Агдеринском, Агданском, Хоџавенском и Кубадлинском правцу фронта. Непријатељу су током дана задати озбиљни ударци у главним деловима фронта. Претрпевши губитке у живој сили и војној техници на неким деловима фронта, непријатељ је био принуђен да се повуче“, наведено је у саопштењу азербејџанског војног ресора.

Министарство додаје да је „током дана уништен и онеспособљен велики број живе силе“, један тенк Т-72, оруђе Д-30, минобацачка посада и камион са муницијом.

У саопштењу је истакнуто да су услед офанзивне операције, коју је азербејџанска војска извела у Хоџавенском правцу фронта - непријатељу нанели тешке ударце.

„У овом правцу фронта нанета је штета непријатељским положајима. Непријатељ је претрпео велике губитке и био принуђен да бежи“, преноси војни ресор, објављујући и  видео-снимак.

Истовремено, Државна служба за ванредне ситуације Нагорно-Карабаха преноси да су иза поноћи оружане снаге Азербејџана испалиле неколико ракета у правцу Степанакерта, оштетивши цивилну инфраструктуру.

Како је наведено, непријатељ је поново користио касетну муницију. Према прелиминарним подацима, у главном граду Карабаха нема жртава. Служба додаје да је, са изузетком Степанакерта, ситуација у другим насељима Нагорно-Карабаха била релативно мирна током ноћи.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала