Главну улогу у првом филму снимљеном у свемиру играће жена

© Фото : Олег Артемьев / РоскосмосПоглед са Међународне свемирске станице
Поглед са Међународне свемирске станице - Sputnik Србија
Пратите нас
Продуценти су одлучили да ће главни лик у првом филму који ће бити снимљен у свемиру ипак бити женски, иако је раније најављено да ће бити одржан кастинг за глумце оба пола.

Драма под називом "Изазов" представља заједнички пројекат руске свемирске агенције Роскосмос, Првог канала и студија "Јелоу, блек енд вајт" ("Yellow, Black and White"), а снимање на Међународној свемирској станици најављено је за јесен наредне године.

Продуценти су одлучили да је за заплет радње филма боље да главни лик буде женски, иако је раније најављено да ће бити одржан кастинг за глумце оба пола, саопштио је руски Први канал, који је данас расписао конкурс за избор главне глумице и њене дублерке.

Свемир илсутрација - Sputnik Србија
ЕКСКЛУЗИВНО: Рускиња која је космос претворила у позориште

По окончању прве етапе комисија ће изабрати 30 финалисткиња за даље учешће на конкурсу. Лекарска комисија ће спровести комплексу процену кандидаткиња у складу с медицинским и психолошким захтевима, као и захтевима физичке спремности, образовања и професионалних квалитета који су неопходни за учешће у космичком лету и раду у космичким условима.

Генерални директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин је навео да је реч о својеврсном космичком експерименту, у којем ће одабрана глумица обављати задатке космонаута-истраживача и бити пуноправни члан посаде.

„Сиже филма подразумева лет на Међународну свемирску станицу, који је планиран за јесен 2021. године на руској транспортној летелици 'Сојуз МС'“, наведено је у саопштењу.

Раније је саопштено да ће режисер филма бити Клим Шипенко. Он је рекао да планира да оде на Међународну свемирску станицу да сними филм.

Редитељ Даг Лиман и глумац Том Круз такође планирају да сниме филм у свемиру, у капсули Драгон, а снимање је најављено за октобар 2021. године. Круз преговара с НАСА и директором компаније „Спејс Екс“ Илоном Маском. Крајем 2021. године планиран је и први туристички лет на Међународну свемирску станицу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала