Оптужбе из Бундестага: НАТО штитио криминалце из ОВК

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Рајхстага у центру Берлина у коме заседа немачки парламент
Зграда Рајхстага у центру Берлина у коме заседа немачки парламент - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланица турског порекла у немачком Бундестагу Севим Дагделен изнела је оптужбе на рачун бивше ОВК и њених лидера, али и на рачун НАТО, наводећи "да је прекршио међународно право подржавајући ОВК криминалце".

Она је на Фејсбуку написала да је посао Хашког трибунала да сада "обезбеди безбедност потенцијалних сведока, како их не би застрашивали или чак убијали, као што је био случај са бившим косовским премијером и командантом ОВК Рамушем Харадинајем", пренео је приштински "Репортери".

"Потврда оптужби против (Хашима) Тачија такође је ударац за савезну Владу која је свих ових година бранила злочинца, с обзиром на то да је знала да је немачка обавештајна служба БНД указивала 2005. на команданта ОВК, као на везу између организованог криминала и политике, као и главна тужитељка Трибунала у Хагу Карла дел Понте која је открила кријумчарење органа 2008. године", написала је Дагделен.

Она је изнела оптужбе и на рачун НАТО, као и некадашњих лидера водећих НАТО чланица САД, Велике Британије и Немачке, Била Клинтона, Тонија Блера и Герхарда Шредера, пренео је Косово онлајн.

Прочитајте још: 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала