Шарићу правоснажно 15 година затвора за шверц кокаина

© AP Photo / Info Biro TVДарко Шарић
Дарко Шарић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 15 година затвора Дарка Шарића као организатора групе која се терети за кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

На исту казну затвора осуђен је и Горан Соковић, који је у бекству и којем се судило у одсуству, наводи се у одлуци Апелационог суда.

Апелациони суд је њима потврдио казне из провостепене пресуде, мада је променио квалификацију кривичног дела, док је осталим туженима казне махом незнатно смањио или повећао, преноси Танјуг.

Шарић је у притвору од предаје српским властима 18. марта 2014. године, а претходно је био пет и по година у бекству.

У образложењу одлуке о казни за Шарића, суд је навео да је олакшавајућа околност за њега што је породичан човек, али да је као отежавајућу околност ценио што је "криминална активност којом је остварена организација на планетарном нивоу, која је кроз континуиране активности баратала са неспорно утврђено великим количинама кокаина".

Притом је имао у виду и Шарићев ранији живот, али то није узето у обзир приликом одмеравања казни.

"Имајући у виду значај отежавајућих околности које је утврдио на страни овог окривљеног олакшавајуће околности нису могле бити од таквог значаја да би то довело до блаже казне од максимално запрећене законом, те је осуђен на казну затвора у трајању од 15 година", навео је Апелациони суд.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала