Шест знакова да вам је неко хаковао телефон

CC0 / Pixabay / Мобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија
Пратите нас
Мобилни телефони су нам постали као продужена рука. Многи важни подаци се налазе у овим уређајима, па зато не би ваљало да им је безбездност угрожена. Ово је шест најчешћих знакова који се појављују када вам неко хакује телефон.

Рестартује се сам од себе

Не постоји ниједан разлог да се ваш телефон сам искључујеи укључује, уколико је све у реду. Дакле, приметите да се рестартује сам од себе, то може бити знак да вам је телефон или "заражен" неким вирусом, или да је хакован.

Не можете да га искључите

Немогућност искључивања телефона још је један знак да је телефон можда хакован. Уместо да се искључи када одаберете ту опцију, често ће отварати различите апликације, осветљење ће се само од себе мењати, и слично, преноси Б92.

Брзо се загрева

Телефон се често брзо загреје приликом пуњења. Мада то није специјално добар знак, ако је то једина ситуација када му температура расте, онда не морате да се бринете. Међутим, ако приметите да се прегрева из чиста мира и када га не користите, или користите неке основне апликације, безбедност може да вам буде угрожена.

Непознати бројеви у позивима

Када погледате недавне позиве, да ли препознајете све бројеве телефона? Уколико то није случај, онда би требало да обратите пажњу и предузмете мере како бисте били сигурни да вам је телефон безбедан, преноси Генмице. Исто важи и за добијање позива од непознатих бројева из иностранства.

Висока потрошња мобилних података

Вероватно сами колико ГБ имате у свом пакету ако се постпаид корисник, односно колико интернета сте купили уколико сте препаид. Ипак, није лоше да повремено проверавате потрошњу мобилних података у апликацији свог оператера. Ако приметите нерегуларности - ово може бити знак да сте хаковани.

Случајне апликације на вашем телефону

Изузетно је често да се људима тек тако појаве непознате апликације на телефону. Уколико вам се ово деси, два разлога су вероватна - или имате малwаре, или вам је неко хаковао телефон. У сваком случају, ни једно ни друго није добро и ваши подаци су угрожени.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала