Који је најређи тип личности на свету

CC0 / / Тест личности – илустрација
Тест личности – илустрација - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Тип личности који према Карлу Јунгу посједује јединствене комбинације особина у које спадају затвореност, сензибилитет и правдољубивост чини свега један одсто популације.

 

Ови људи су по природи смирени и сигурни у своја уверења, а такође им је изражена особина да су увек спремни да помогну другим људима.

Овај јединствен тип личности обележава се скраћеницом ИНФЈ (интровертност, интуитивност, осећајност и просуђивање), а откривен је тестом Мајерс Бриџс, који је креирао чувени психијатар Карл Јунг. Понекад се овај тип личности категорише као „адвокат“ или „идеалиста“, преносе Независне.

Данас се овим тестом оцењује психолошки профил личности и његово сазревање. Помоћу његове четири скале можемо, на пример, да разумемо како гледамо на свет, како опажамо оно што нас окружује и како се односимо једни према другима.

Заснован је на 8 екстровертираних типова личности и 8 интровертних типова личности, а ИНФЈ је најнеобичнији од свих.

Ово су главне карактеристике таквих људи:

Усредсређени су на помоћ другима

Имају идеалистички приступ и истанчан осећај за добро и зло. Један од њихових најексплицитнијих циљева је да помогну другима, али они се не ограничавају на „спасавање“ људи из тешких ситуација, већ их и инспиришу, помажу им у самоусавршавању и развоју. Врло лако склапају пријатељства и изврсни су у међуљудским односима.

Ипак, они врло воде рачуна о времену проведеном у интеракцији са другима. Да би обновили енергију, потребна им је доза личног простора и осамљивање.

Они знају како да сањају

„Адвокати“ су неумољиви сањари. Међутим, њихови снови уопште не спадају у категорију бајних и немогућих, попут обичних пасивних сањара, чији је идеализам лаган и крхак. Сасвим супротно.

Они сањају конструктивно и сврсисходно, често остварујући своје снове.

У радном окружењу ови људи увек показују независност, усредсређеност на циљ, високу креативност и пуно интуиције. Такође су често заинтересовани за уметност и науку.

Њихов ентузијазам и идеализам могу бити исцрпљујући

Људи са овим типом личности имају само један стварни проблем: друштво. У данашњем свету, пуном неправде, затворених врата и зидова које сви морамо непрестано превладати, није лако постати разочаран сопственим напорима. Стога се често дешава да људи са овим типом одустану и зауставе борбу на неко време - једноставно зато што их то физички и емоционално изузетно исцрпљује.

Ови људи, који чине не више од 1 одсто укупне популације Земље, уносе светлост у таму око нас. То су људи са јасним идејама, сањари који имају сврху и идеалисти који заиста желе људе око себе учинити бар мало бољим.

Познати који су „адвокат“ тип личности су Гете, Мартин Лутер Кинг, Морган Фримен, Никол Кидман...

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала