Пашињан: Чист сам пред домовином

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПремијер Јерменије Никол Пашињан
Премијер Јерменије Никол Пашињан - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Јерменије Никол Пашињан је након протеста који су букнули у Јеревану позвао све који немају никакве везе са разбојништвима да оду кући и изјавио да је „чист“ пред својом домовином и јерменским народом.

„Молим све који верују мени и нама да се припреме за борбу. Ни секунду не сумњајте да смо нисмо учинили нешто непоштено. Нисам склапао договоре и понашао се тако да имам одговоре на сва питања и будем чист пред домовином и народом“, написао је Пашињан на Фејсбуку.

Он је додао да ће разговарати „са онима који лове у мутном“.

Пашињан је рекао и да су током ноћашњег погрома у његовој резиденцији украдени рачунар, сат и други предмети.

„Из резиденције премијера украдени су рачунар, сат, парфем, возачка дозвола и други предмети. Све то, наравно, ‘у име домовине’“, навео је Пашињан.

Он је истакао и да се налази у Јерменији и наставља да извршава своје дужности на месту премијера.

Током ноћи су у Јеревану одржани протести због најаве о завршетку рата у Карабаху. Неколико владиних зграда је уништено.

Раније је објављено да су лидери Русије, Јерменије и Азербејџана усвојили заједничку изјаву о прекиду ватре у Карабаху. Према овој изјави, у Нагорно-Карабаху потпуни прекид ватре почиње 10. новембра, Азербејџан и Јерменија заустављају се на својим заузетим положајима, а морају и да размене ратне заробљенике. Такође, у Карабаху ће бити стационирани руски мировњаци.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала