Путин: Надам се даљем развоју односа Бакуа и Јеревана

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин нада се да ће потписана изјава о Карабаху створити услове за развој пријатељских односа између Азербејџана и Јерменије, саопштила је прес служба азербејџанског председника.

„Данас потписујемо трилатералну изјаву председника Републике Азербејџан, премијера Републике Јерменије и председника Руске Федерације“, рекао је Путин током видео-састанка са азербејџанским колегом Илхамом Алијевом, преноси прес служба.

Путин је истакао да се нада „да ће ова одлука, изнета у нашој заједничкој изјави, не само окончати дугорочни сукоб Јерменије и Азербејџана, не само да ће зауставити крвопролиће на овој земљи, већ и створити поуздане механизме за контролу ових споразума које смо данас утврдили у нашој изјави. Али најважније је да ће створити повољне услове за дугорочну, историјску перспективу, ситуацију, за развој односа у региону, пре свега пријатељских односа између Азербејџана и Јерменије у интересу и азербејџанског и јерменског народа“, додао је руски председник.

Он је пожелео све најбоље свим људима који живе на овим територијама.

„Желим да изразим наду да смо учинили добро дело и створили добре основне услове за прогресивни развој односа између свих земаља овог региона у корист људи који живе на овим територијама, у корист азербејџанског и јерменског народа“, закључио је руски лидер.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије потписали су заједничку изјаву о прекиду борбених дејстава у Карабаху. Изјавом је договорено да се руске мировне снаге разместе у Нагорно-Карабаху.

Документ потписан 10. новембра представља четврти покушај постизања стабилне деескалације. Претходна три била су неуспешна. Тренутни договори постигнути су након што је руски хеликоптер оборен изнад Јерменије ван зоне борбених дејстава.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала