Боцан-Харченко: Не смемо допустити понављање трагедије светског рата

© Sputnik / Александар МилачићАмбасадор Русије Александар Боцан-Харченко
Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко поручио је данас, поводом Дана примирја у Првом светском рату, да је наша обавеза да не допустимо понављање трагедије светског рата, саопштила је данас амбасада Русије у Србији.

Према његовим речима, на нама је да урадимо све што је могуће ради утврђивања у међудржавним односима духа сарадње, узајамног поверења и добросуседства.

„Само јединство може довести миру и просперитету. Нека заувек трају светла сећања на јунаке. Слава руско-српском братству по оружју“, рекао је Боцан Харченко.

Он је подсетио да је током Великог рата на бојиштима погинуло преко три милиона држављана Русије, као и да се у Србији чувају захвална сећања на руске јунаке који су пали на Солунском фронту и током одбране Београда.

Како је рекао, бескрајна љубав према Отаџбини и вера у истину и праведност помагале су руском народу да опстане у најсуровијим искушењима и у конфликту који није желела.

„Још више су се те његове особине манифестовале и у Другом светском рату, 75. годишњицу завршетка којег обележавамо ове године. Захваљујући томе је совјетски народ одбранио родну земљу, одиграо одлучујућу улогу у приближавању Велике Победе над фашизмом, донео ослобођење поробљеној Европи“, рекао је руски амбасадор.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала