Градоначелник Београда: Време је за нове мере

Пратите нас
Време је и за појачавање контрола и за појачавање мера, мислим да је сутра тренутак да уведемо нове мере, да их орочимо на одређени период, пратимо резултате и да се томе прилагођавамо, изјавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Радојичић је додао да очекује да ће се сутра на седници Кризног штаба донети одговорне мере и поновио да је Град Београд спреман да сваку меру која се донесе као и до сада.

„Сутра је седница републичког Кризног штаба и вероватно ћемо се сложити да се неке мере морају увести. Ја као лекар увек размишљам о томе да је неопходно сачувати здравље становништва и водити рачуна и о здравственом систему који мора да функционише и томе морамо сви дати допринос. Али као градоначелник сам свестан да нема модерне медицине без функционисања привреде. Зато треба стално да се трудимо да нађемо тај баланс, да привреда ипак функционише. Ситуација је врло озбиљна морамо сви да приступимо озбиљно овом тренутку и свако са своје позиције да покаже личну одговорност“, истакао је Радојичић за ТВ Прва, преноси Блиц.

Он је додао се кроз кажњавање и контролу подиже свест људи, те изнео податак да су ноћас екипе биле на терену и обавиле 93 контроле, од тога 60 у угоститељским објектима док је седам нађено у прекршају и написане су прекршајне казне.

„Дефинитивно је јасно да у овом тренутку морамо појачати кажњавање бахатих који својим понашањем угрожавају своје и здравље својих породица, али и целе заједнице. Оптерећењем здравственог система и одговорни људи се доводе у проблем јер када буду дошли код лекара сви су исти, и они који се одговорно понашају и они који се не придржавају мера“, навео је градоначелник.

Радојичић је истакао да је јавни превоз једна од тачака која носи своје ризике свуда у свету, али да није кључна.

„Наравно да превоз мора да функционише и већина грађана носи маске. Изменом Закона о заштити становништва од заразних болести повећаће се број надлежних који ће имати могућност и право да контролишу и кажњавају. Очекујем да ће те мере додатно утицати и на ситуацију у градском превозу и да ћемо тако смањити и тај мали број људи који не носе маске у возилима јавног превоза. Али јавни превоз није кључна тачка када је преношење вируса у питању, већ су то журке, ноћни клубови, места где се у затвореном простору без маске проводи више времена“, истакао је Радојичић и додао да сви зато морамо дати свој допринос и одговорно се понашати.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала