Један од твораца руске вакцине: Развој вакцина мора бити деполитизован

© Sputnik / Георгий Зимарев / Уђи у базу фотографијаВакцинација против ковида 19
Вакцинација против ковида 19 - Sputnik Србија
Пратите нас
Развој вакцина против вируса корона требало би да буде ван политике, међународна сарадња на ту тему изузетно је важна, јер је свету потребан разнолик портфељ квалитетних препарата, изјавио је генерални директор Руског фонда за директне инвестиције (РФПИ) Кирил Дмитријев, уз чију подршку је створена вакцина.
„'Спутњик V' је прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. То је вакцина на бази безбедне и ефикасне платформе аденовирусних вектора човека. Све више земаља високо оцењује платформу аденовирусних вектора човека и планира да у своје националне портфеље вакцина уврсти такве вакцине као најпровереније и најизученије“, рекао је Дмитријев, а објављено на Твитер налогу вакцине „Спутњик V“.

Он је скренуо пажњу на „важност међународне сарадње и уске сарадње између произвођача вакцина из различитих земаља“.

„Вакцине морају да буду деполитизоване – свету је потребан разнолик портфељ квалитетних лекова и вакцина 'Спутњик V' на бази проверене платформе аденовирусних вектора човека је његов важан део“, рекао је директор Руског фонда.

​Раније је у саопштењу Руског фонда за директне инвестиције на Твитер налогу вакцине наведено да ефикасност вакцине „Спутњик V“ против вируса корона током прве привремене анализе података из треће фазе испитивања у Русији износи 92 одсто.

Ефикасност је доказана на основу прве привремене анализе података 21 дан након што су добровољци примили прву имунизацију.

Подсетимо, вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Тренутно су у току пострегистрациона испитивања вакцине у којима учествује 40 хиљада добровољаца. Клиничка испитивања такође се изводе у Белорусији, УАЕ, Индији и Бразилу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала