Турска заинтересована за производњу руске вакцине против ковида

© Фото : RDIF press serviceПроизводња прве вакцине против вируса корона
Производња прве вакцине против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска је заинтересована за организацију производње вакцине против ковида 19 „Спутњик V“ у турским фабрикама за производњу лекова, саопштила је прес служба Министарства здравља Русије.

„Министар здравља Турске изразио је интерес за организацију производње вакцине ‘Спутник V’ у фабрикама турских произвођача лекова након спровођења токсиколошких испитивања предвиђених локалним законодавством“, наводи се у саопштењу Министарства након састанка министара здравља Русије и Турске, Михаила Мурашка и Фахретина Коџија, који је у уторак одржан на иницијативу турске стране.

Мурашко је уверио турског колегу да је Русија спремна да организује таква испитивања у сертификованој лабораторији, прецизира се у саопштењу.

„Стране су се договориле да наредних дана започну реализацију споразума“, додало је Министарство.

Вакцина „Спутњик V“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Тренутно су у току пострегистрациона испитивања вакцине у којима учествује 40 хиљада добровољаца. Клиничка испитивања такође се изводе у Белорусији, УАЕ, Индији и Бразилу.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала