Вучић: Данас је најтежи дан за Србију од почетка епидемије

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас најтежи дан за Србију када је реч о броју преминулих и новозаражених корона вирусом.

Вучић је то рекао приликом обраћања поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, где уручује одликовања заслужним појединцима и институцијама у борби против ковида 19, као и другим личностима.

Јучерашњи дан, када је реч о корона вирусу, био је веома тежак у Србији и забележени су нови црни рекорди. Током 24 сата на корона вирус широм Србије тестирано је 13.091 особа, а њих 2.823 било је позитивно - највише до сада. Нажалост, за дан је преминуло чак 14 особа.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института "Батут", на респираторима у болницама широм Србије се налази 126 пацијената.

Вучић је одликовао лекаре који су водили и воде борбу против короне и нагласио:

"Ово је за све који добијају одликовање велика част, и то ће остати на понос вашим потомцима да увек покажу како су њихови преци радили у најтежим тренуцима за своју отаџбину. Захваљујући вама сачували смо много живота. Знам да ми Срби не умемо да кажемо хвала и покажемо колико поштујемо то што радите за нас и колико смо захвални. На крају остаје ово признање", истакао је председник Вучић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала