Још једно саслушање због литургије у Црној Гори

© Sputnik / Небојша ПоповићХрам Христовог васкрсења у Подгорици у време ускршње литургије
Храм Христовог васкрсења у Подгорици у време ускршње литургије - Sputnik Србија
Пратите нас
Парох подгорички протојереј Бранко Вујачић пуштен је из подгоричког Центра безбедности након што је дао изјаву у својству грађанина због служења митровданске Литургије и помена блаженопочившем Митрополиту Амфилохију у саборном храму Христовог Васкрсења, наводи Митрополија црногорско-приморска.

„Управо сам дао изјаву у вези недељне митровданске литургије у саборном храму, на позив инспектора Центра безбедности. Они процењују да нису испоштоване мере НКТ. По налогу тужиоца сам пуштен и сада чекамо даљи поступак”, рекао је Вујачић Радио-Светигори након.

Додао је да се, нажалост, наставља овакав однос полиције према Цркви.

„Чули смо недавно и изјаве од највиших државних званичника да је Црква главни кривац за ширење епидемије, тако да то доживљавамо као наставак прогона Цркве од тренутне државне власти и надамо се да ће ускоро престати овакав однос и прогон, те да долази мирније и боље вријеме за Цркву и православни народ“, поручио је прота Бранко Вујачић.

Подсетимо, синоћ је из истог разлога у подгоричком Центру безбедности саслушан Преосвећени Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички г. Кирило, а ноћ раније и протојереј-ставрофор Далибор Милаковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала