Ко ће финансирати рад руских мировњака у Карабаху

© Sputnik / Юрий Стрелец / Уђи у базу фотографијаКонвој са руским мировним снагама на путу за Нагорно-Карабах
Конвој са руским мировним снагама на путу за Нагорно-Карабах - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин потписао је указ о пружању финансијске подршке руском мировном контигенту који ће бити распоређен на територији Нагорно-Карабаха.

Према указу „О мерама за подршку мира у Нагорно-Карабаху“ руског председника, који је потписан 10. новембра, влади Русије је наложено да, према утврђеном реду, обезбеди финансирање трошкова повезаних са реализацијом активности руског мировног контигента.

Документ предвиђа пружање материјалне подршке војницима који чине тај контигент и исплату новчаног следовања, укључујући пружање додатних гаранција и компензација, што се односи и на чланове њихових породица.

Данас се министар одбране Азербејџана, генерал-пуковник Закир Хасанов састао са командантом мировних снага Русије које ће бити размештене у Карабаху. Они су разговарали о питањима организације и реализације мировне мисије, саопштила је прес-служба азербејџанског Министарства одбране.

Раније је саопштено да ће се ротација руских мировњака у Нагорно-Карабаху одвијати најмање два пута годишње.

Генералштаб војске Русије је објавио да је протеклог дана у Нагорно-Карабах пребачено 414 припадника руских мировних снага и неколико десетина аутомобила и других возила, као и осам хеликоптера и дронова.

У ноћи 10. новембра Русија, Азербејџан и Јерменија потписали су споразум о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху. У њему се наводи да се азербејџанска и јерменска војска зауставља на заузетим положајима и да ће разменити заробљенике, а у региону ће бити распоређени руски мировњаци.

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала