Макрон увео строже мере, школе апелују да родитељи не пребацују децу преко ограде кад закасне

© REUTERS / BENOIT TESSIERЖена држи дете за руку на путу до школе у околини колеџа где је Самуел Пати, учитељ француског, обезглављен на улицама париског предграђа
Жена држи дете за руку на путу до школе у околини колеџа где је Самуел Пати, учитељ француског, обезглављен на улицама париског предграђа  - Sputnik Србија
Пратите нас
Пошто је талас терористичких напада потресао Европу, француски председник Емануел Макрон најавио је појачавање мера безбедности у образовним и верским установама. Школе су сада постале још строже што се тиче времена затварања капија, што је очигледно подстакло родитеље да прибегну ванредним мерама.

Основна школа у Авињону забранила је родитељима да убацују своју децу преко ограде кад закасне, што пише и на упозорењима којима је облепљен школски простор.

Обавештења, која висе испред школе Трилад, приказују одраслу особу која буквално пребацује дете преко капије која се затвара у 8.30. Друга слика саветује онима који касне да се врате у 10.00 или 15.00. када се врата поново отворе, уместо да своју децу бацају као лопте.

Према речима учитељице школе Сан Месијан, „родитељи који стигну након звона буквално су бацали своју децу“, известио је „Тајмс“.

Ово није нешто што се дешавало раније, рекла је учитељица, али особље је сада уморно од „неодговорних“ родитеља, који при кашњењу прибегавају тако незгодном и опасном потезу.

Школа је на крају изразила забринутост због небезбедне праксе, бринући се због повреда до којих би потенцијално могло доћи.

Како су слике обавештења о „бацању“ постајале вирусне на Твитеру, корисници мреже нису могли да не пренесу своје тумачење како би то тачно изгледало – а кошарка је била добар извор инспирације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала