Ротација руских мировњака у Карабаху ─ најмање два пута годишње

© REUTERS / FRANCESCO BREMBATIРуски мировњаци у Карабаху
Руски мировњаци у Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Ротација руских мировњака у Нагорно-Карабаху одвијаће се најмање два пута годишње, одговарајући указ председника Русије Владимира Путина објављен је на званичном интернет-порталу за правне информације.
„Министарству одбране Русије налаже се да мења лични састав мировног контингента најмање двапут годишње, а војну технику у зависности од развоја ресурса и техничке потребе“, наведено је у документу.

Истовремено, у документу се наглашава да указ „О мерама за подршку мира у Нагорно-Карабаху“ ступа на снагу од дана његовог потписивања, 10. новембра“.

Раније је Генералштаб објавио да је протеклог дана у Нагорно-Карабах пребачено 414 припадника руских мировних снага и неколико десетина аутомобила и других возила, као и осам хеликоптера и дронова.

Група треба да се састоји од укупно 1.960 војника са малокалибарским оружјем, 90 оклопних транспортера, 380 јединица аутомобила и друге технике.

У ноћи 10. новембра Русија, Азербејџан и Јерменија потписали су споразум о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху. У њему се наводи да се азербејџанска и јерменска војска зауставља на заузетим положајима и да ће разменити заробљенике, а у региону ће бити распоређени руски мировњаци.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала