Руски мировњаци у Карабаху користиће борбене хеликоптере /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРуски војни хеликопер Ми-24
Руски војни хеликопер Ми-24 - Sputnik Србија
Пратите нас
У мировној операцији у Нагорно-Карабаху биће ангажовани хеликоптери Ми-8 и Ми-24 руских ваздухопловних снага, саопштило је Министарство одбране Русије.

На аеродром у Јеревану већ је стигло осам летелица.

„Хеликоптери ће се користити... за ваздушно надгледање подручја контроле прекида ватре и војних операција“, наводи се у саопштењу.

Осим тога, хеликоптери ће превозити особље и имовину мировног контингента у тешко доступна подручја.

Конвој јединица руске мировне бригаде, послате у зону сукоба Нагорно-Карабаха, извела је марш дужине више од 300 километара преко територије Јерменије и стигла у град Горис на западу земље, додаје се у саопштењу Министарства.

Конвој чине оклопни транспортери, возила и логистичка подршка који су претходно стигли из Русије на аеродром Еребуни.

​Контигент се састоји од војника по уговору који су прошли спепцијалну обуку за извршавање мировних задатака. Јединице су опремљене савременим наоружањем, војном и специјалном техником, укључујући оклопне транспортере БТР-82А и оклопна возила „Тигар“ и „Тајфун“.

Пребацивање руског мировног контингента за операције у зони Нагорно-Карабаха наставља се авионима војно-транспортне авијације Ваздушно-космичких снага Русије.

Раније је Генералштаб објавио да је протеклог дана у Нагорно-Карабах пребачено 414 припадника руских мировних снага и неколико десетина аутомобила и других возила, као и осам хеликоптера и дронова.

Група треба да се састоји од укупно 1960 војника са малокалибарским оружјем, 90 оклопних транспортера, 380 јединица аутомобила и друге технике.

У ноћи 10. новембра Русија, Азербејџан и Јерменија потписали су споразум о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху. У њему се наводи да се азербејџанска и јерменска војска зауставља на заузетим положајима и да ће разменити заробљенике.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала