Шта Србија и Русија могу да очекују док земље региона славе победу Бајдена?

Пратите нас
Док се Доналд Трамп бори за сваки глас и прави чистке у врху Пентагона, демократски кандидат Џо Бајден преузео је председничку дужност, али на свом Твитер профилу. Да ли ће смена у Белој кући утицати и на процесе на Балкану, може ли потписани документ у Вашингтону да преживи одлазак Ричарда Гренела и Хашима Тачија из косовске ”једначине”?

Своје виђење о овим темама даје Милан Крстић са Факултета политичких наука који је и један од оснивача сајта „Амерички – избори.РС“.

Њега ћемо у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“ питати шта је пресудило да већи број гласача добије демократски кандидат? Зашто актуелни председник САД спроводи чистку у врху Пентагона? Да ли ће Трамп и након ових избора остати у сфери политике? Који ће бити први изазови Џоа Бајдена на унутрашњем, а који на спољнополитичком плану? Да ли  ће за Џозефа Бајдена Русија бити оно што је била Кина за Доналда Трампа? Може ли Вашингтонски документ да „преживи” одлазак Ричарда Гренела и Хашима Тачија из косовске ”једначине”?  Треба ли да страхујемо да ће се односи Београда и Вашингтона вратити на крај деведесетих и прву декаду двехиљадитих? Колико Црна Гора губи одуговлачењем избора нове Владе?

Емисију води и уређује Наташа Милосављевић. Слушајте нас на таласима радија Студио Б у 21 сат и гледајте на нашем Јутјуб каналу.

„Од четвртка до четвртка“, Милан Крстић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала