Полиција приводи демонстранте у центру Јеревана: Отказана протестна шетња /видео/

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПрипадници полиције на протесту присталица јерменске опозиције у Јеревану
Припадници полиције на протесту присталица јерменске опозиције у Јеревану - Sputnik Србија
Пратите нас
Неколико стотина грађана незадовољних потезима јерменског премијера Никола Пашињана, окупило се испред зграде опере у центру Јеревана, јавља дописник Спутњика.

Полицијске снаге опколиле су групу демонстраната и почеле да их растерују и приводе.

Чим је полиција почела да приводи демонстранте, организатори протеста замолили су окупљене да се разиђу.

Најављена протестна шетња је отказана.

У центар града раније су стигли и припадници полиције са специјалном опремом и штитовима. Они су блокирали прилазе ка месту окупљања.

 

Протести се одржавају трећи дан. Окупљени скандирају „Никол – издајник!“ и позивају на почетак процеса дератификације споразума о Карабаху. 

Присталице опозиције окупиле су се и у среду на Тргу слободе у Јеревану, захтевајући оставку премијера Никола Пашињана због потписивања споразума о прекиду ватре у Карабаху.

Нереди и протести у Јеревану почели су током ноћи 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху и предаји Азербејџану неколико региона. У Јерменији је ово схваћено као неоснована одлука о капитулацији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала