Вучић: Да се на Косову не деси Карабах /видео/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић упоредио је ситуацију у Нагорно Карабаху са Косовом и Метохијом, наводећи да је тај сукоб показао како један замрзнути конфликт, када га неко одмрзне, може да прерасте у праву катастрофу.

„Многи би могли да помисле данас да је ситуација што се КиМ тиче много боља него раније, због унутрашњих прилика на Косову, због тога што није могуће очекивати снажнији притисак на Србију до децембра и јануара од стране великих сила. Али сукоб у Нагорно Карабаху је показао како замрзнути конфликт, када се одмрзне може да прерасте у праву катастрофу“, нагласио је он.

Рекао је да не жели да подсећа ко све није научио лекције из наших пораза 1990-тих, истакавши да је важно да повучемо праве поуке.

„Једна од тих поука је да не треба да нашој деци остављамо замрзнути конфлит, већ да радимо на компромисном решењу, иако друга страна на то тренутно није спремна. Веома је важно да радимо све што можемо да не бисмо оставили замрзнути конфликт деци“, објаснио је он.

Вучић је казао да се видело да је свет осим саопштењима мало био заинтересован да реагује.

Видело се, додаје, да је другачија подела карата и регионалног уплива великих сила.

„Видело шта год да се деси морате да рачунате на соптсвене снаге и зато ће Срб морати даље да снажи економски, војно да би могла своју земљу да сачува у сваком тренутку од сваког потенцијалног агресора“, нагласио је он.

Вучић је казао да Србија мора да шаље поруку мира и жеље да настави разговоре са Приштином.

„Морамо да водимо рачуна о нашој деци и о КиМ. Сигуран сам да ће људи у Европи то разумети“, закључио је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала