И Хоти реаговао на Вучићеву изјаву

© AP Photo / Visar KryeziuАвдулах Хоти
Авдулах Хоти - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти реаговао је на изјаву председника Србије Александра Вучића да сукоби не могу увек остати замрзнути конфликт, називајући је провокацијом која не иде у прилог нормализацији односа.

Изјаве председника Србије Александра Вучића не иду у прилог нормализацији односа две државе, постизању коначног споразума и узајамног признања. Оне су у супротности са свим обавезама које је Србија преузела, под гаранцијама међународне заједнице, за трајни мир и економски развој у региону“, написао је синоћ Хоти на Фејсбуку.

Хоти је навео да косовске власти остају „посвећене својој конструктивној улози за добро мира, стабилности и просперитета читавог региона“.

„Влада очекује да Европска унија и НАТО одговоре на ове провокације. Влада Републике Косово наставиће посвећеност што бржем чланству земље у НАТО, Европској унији и свим релевантним међународним институцијама, као додату вредност за развој демократије и мира у свету“, додао је Хоти.

Подсетимо, вршилац дужности председника привремених приштинских институција Вјоса Османи затражила је у четвртак да НАТО и ЕУ реагују након што је председник Србије, према њеним речима, упоредио сукоб у Нагорно-Карабаху са ситуацијом на Косову. Према њеном тумачењу, том изјавом Вучић Приштини прети ратом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала