Лукашенко о америчким изборима: Мешали се свуда - жању шта су посејали

© AP Photo / Maxim GuchekПредседник Белорусије Александар Лукашенко.
Председник Белорусије Александар Лукашенко. - Sputnik Србија
Пратите нас
Америка се мешала у изборе других земаља и сада су током предизборне кампање у сопственој земљи добили резултате својих дела, оценио је белоруски председник Александар Лукашенко.
„У Белорусији ништа није наговештавало такве догађаје... Радили су кришом, стварали ћелије у предузећима, посебно државним, онда су почели да их мешају... Ушли су у наше научно-практичне центре, медицинске. Урадили су све стручњаци да би се на подсвесном нивоу управљало људима. У основи свега је било оно што су радили амерички стручњаци“, рекао је председник Белорусије руским и страним новинарима.

Како је рекао, када је видео предизборну кампању у Америци, руском председнику је у разговору рекао:

„Они (САД) су се свуда и стално мешали у председничке изборе ... посебно у Русији и Белорусији. Ето им сад – жању шта су посејали.“

Подсетимо, председнички избори у Америци су одржани 3. новембра. Медији су прогласили за победника кандидата Демократске странке Џозефа Бајдена. Потом је и он сам прогласио победу, али је актуелни председник Доналд Трамп рекао да је далеко од тога да су избори завршени и да ће правду тражити на суду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала