Москва: Бојкот конференције о сиријским избеглицама показује двоструке стандарде САД према Дамаску

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANСиријске избеглице у кампу у граду Хасака
Сиријске избеглице у кампу у граду Хасака - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и њихови савезници, који су позвали на бојкот конференције о избеглицама у Дамаску, поново показују двоструке стандарде према Сирији, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Сједињене Америчке Државе и њихови најближи савезници, који су упорно позивали на бојкот конференције, још једном су показали двоструке стандарде према Сирији, јер је потреба за повратком избеглица у Сирију директно наведена у Резолуцији 2254 Савета безбедности УН. Она представља основу за међународне напоре на промоцији свеобухватног решавања сиријске кризе“, истакла је Захарова.
Милитанти ДАЕШ-а - Sputnik Србија
Русија и Сирија оптужиле САД да обучавају милитанте ДАЕШ-а

Међународна конференција о повратку избеглица одржана је у Дамаску 11. и 12. новембра. На конференцији је најављено учешће делегација из 27 земаља и представника 12 међународних организација. Уједињене нације представљене су као посматрачи. Руску делегацију чинили су стручњаци из више од 30 министарстава и ресора.

Оружани сукоб у Сирији траје од 2011. године. Крајем 2017. године објављено је о победи над терористичком групом ДАЕШ у Сирији и Ираку. У појединим областима ових земаља наставља се чишћење милитаната. Тренутно је у првом плану политичко решење, обнова Сирије и повратак избеглица.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала