Организатори жестоких протеста сад од Бајдена траже контрауслугу

© AP Photo / Carolyn KasterЏо Бајден
Џо Бајден - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидери покрета „Црни животи су важни“ затражили су састанак са демократским кандидатом на америчким председничким изборима Џоом Бајденом и кандидаткињом за потпредседницу Камалом Харис наводећи да „желе нешто за свој глас“.

Једна од оснивача покрета Патрис Кулорс затражила је састанак на којем би се разговарало о самом покреtу „Црни животи су важни“ и очекивањима од Џоа Бајдена.

Без снажне подршке црнаца, имали бисмо врло различит изборни исход. Укратко, црнци су победили на овим изборима. Заједно са организацијама које предводе црнци широм земље, организација „Црни животи су важни“ уложила је велика средства у ове изборе. „Гласајте и организујте“ постала је наша крилатица. Желимо нешто за свој глас", наводи се у писму покрета.

Она је у име организације упитала и за активно укључивање у планирање и рад тима за транзицију Бајдена, ког су поједини медији на основу пројекција прогласили победником избора, иако званични резултати нису познати јер су у току судски процеси у неколико савезних држава. Актуелни амерички председник Доналд Трамп не признаје изборне пројекције медија и тврди да је по среди изборна превара.

Бајден је у својој кампањи обећао да ће направити економски план за обезбеђивање смештаја, образовања и финансијске подршке црначким и латиноамеричким заједницама које је пандемија несразмерно тешко погодила.

Осим тога, расну једнакост наводи као један од четири приоритета.

„Најбољи начин да исправите погрешне потезе и радите на праведнијој будућности црнаца, и у ширем смислу, свих људи, је да се угледате на црначке организаторе и активисте који су деценијама у послу“, наведено је у писму.

Међутим, како је наведено из покрета „Црни животи су важни“ из тима Бајден-Харис им се нико није јавио.

Покрет „Црни животи су важни“ познат је широм света као организатор и слоган великих жестоких протеста који су се месецима одржавали широм САД, а који су екалирали након убиства Афроамериканца Џорџа Флојда у мају ове године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала