Јермени Карабаха пале и напуштају своје домове /видео/

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографија Становници Нагорно-Карабаха напуштају град Карвачар
 Становници Нагорно-Карабаха напуштају град Карвачар - Sputnik Србија
Пратите нас
Јермени који живе у граду Карвачар у Нагорно-Карабаху почели су да пале своје куће након објаве о предаји неких територија Карабаха Азербејџану, јавио је јерменски Спутњик.

Како се наводи, становници Карвачара износе из својих кућа потрепштине, намештај и животиње пре него што ће напустити град. На северном путу Карабаха има много аутомобила, међу којима је много минибусева и камиона.

ТВ водитељка Олга Скабејева објавила је на свом Телеграм каналу снимак на којем се види запаљена кућа. Она је написала да људи спаљују своју имовину како је не би предали Азербејџану.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. Такође је предвиђено отварање коридора између Азербејџана и Аутономне Републике Нахичеван.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала