Дивљи запад се враћа у Америку: Све више убистава и криминала, све мање полиције

© AP Photo / Damian DovarganesКамера на униформи полицајца
Камера на униформи полицајца - Sputnik Србија
Пратите нас
Све више убистава и криминала бележи се у Америци током 2020. година, а градови остају са све мање полиције због штедње, али и политичког утицаја после антирасистичких демонстрација и убиства Џорџа Флојда.

Полиција у Лос Анђелесу мораће да спроведе драстичну реорганизацију јер им је буџет смањен за 150 милиона долара.

Шеф лосанђелеске полиције Мајкл Мур изјавио је да ће бити укинуто најмање 350 радних места и то углавном у специјализованим секторима, преноси телевизија ОАНН.

„Не могу да скинем тих 350 људи из патрола са улице, јер би их то потпуно десетковало. Због тога ћемо морати да смањимо неке специјалистичке службе, а неке укинемо“, рекао је Мур.

Званичници полиције страхују да би то могло довести до тога да истраге спроводе инспектори који нису довољно упућени у одређене области. Мур наводи да ће се трудити да детективи раде оно за шта су најбоље обучени.

Због смањења, чак 234 полицијска официра биће послата у патроле. Посебна јединица за сексуалне злочине биће укинута, наводи Мур, а специјализовани детективи из ње биће распоређени по станицама.

Иначе, та јединица заслужна је за истраге у случају филмског продуцента Харвија Вајнстајна који је осуђен за сексуалне нападе.

​Како је рекао Мур, полиција ће кресати трошкове и у ваздушној јединици, одељењима за банде, наркотике, пљачке и убиства.

Оваква одлука долази у тренутку када се стопа криминала у великом порасту, а само број убистава скочио је за 25 одсто, док је број рањених у ватреним обрачунима повећан за 31 одсто.

Мур наводи да би могле да уследе и даље редукције трошкова и броја полицајаца које ће се бројати стотинама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала