Како су утврдили амерички научници у студији која је објављена на сајту Америчког удружења кардиолога, редовно конзумирање љуте папричице значајно смањује ризик од смрти изазване кардиоваскуларним болестима или канцером.
Нова студија рађена је на узорку од 4,729 људи и поређено је здравствено стање оних који су редовно јели љуте папричице и оних који нису.
„Тачан механизам и разлог зашто љуте папричице тако делују још није утврђен, па ће истраживања бити настављена“, рекао је кардиолог Бо Гзу, један од учесника истраживања.
Резултати ове студије наводе да су они који су конзумирали папричице имали смањени ризик од смрти од свих узрока за 25 одсто у односу на оне који их нису јели, али је утицај веома варирао у зависности од начина живота и здравственог стања појединца.
Такође, они су имали 26 одсто мање шансе да умру од неког кардиоваскуларног обољења или неке врсте рака.
Према претходним налазима научника, љуте папричице делују против запаљења, као антиоксиданти, помажу у регулацији шећера у крви...
Прочитајте још: